Därför ville Loreen inte avsljöa mötet

 

Efter den kritiserade spelningen i Vitryssland - nu byter Loreen PR-team.

Samtidigt berättar hon om rädslan inför sitt besök i diktatorn Lukasjenkos land och varför hon väntade med ett uttalande.

- Vi var rädda för att de här människorna inte skulle vara bra, säger hennes manager Torbjörn Sten.

 

Nu berättar Loreen, 28, om det kritiserade besöket i Vitryssland. Det var i torsdags kväll som hon stod på scenen vid en festival i Vitebsk i Vitryssland. Festivalen invigdes av landets diktator Alexandr Lukasjenko och Loreen kritiserades av bland andra Amnesty International för sitt beslut att medverka. Varken Loreen eller hennes management ville dock uttala sig under vistelsen.

 

Vågar berätta nu

Men väl hemma i Sverige vågar hon berätta om besöket, och det hemliga möte hon i går morse hade med företrädare för människorättsorganisationen Vjasna (Våren). Av säkerhetsskäl berättade inte Loreen om mötet för någon. När hon under Eurovision Song Contest träffade människorättsorganisationer i Baku ledde detta till en diplomatisk kris. På grund av situationen i Vitryssland agerade Loreen nu med försiktighet.

– Hon ville inte uttala sig av säkerhetsskäl. Risken är stor att det händer något och att mötena skulle bli inställda säger hennes manager Torbjörn Sten och tillägger:

– Vi var rädda för att de här människorna inte skulle var bra, helt enkelt.

– På väg till flygplatsen kände jag mig förföljd och kände viss rädsla. Så jag förstår vad de här människorna går igenom, säger Loreen själv till Svenska Dagbladet.

I ett uttalande berättar Loreen att hon ställde upp på konserten för sina fans i landet och att hon inte ville beröva dem rätten till kultur. Där meddelar hon också att hon skänker halva sitt gage, 75 000 kronor, till Civil Rights Defenders som verkar för mänskliga rättigheter.

 

Byter PR-team

Samtidigt kan Expressen i dag avslöja att Loreen efter det kritiserade framträdandet i Vitryssland byter PR-team.

- Jag kommer inte att jobba med Loreen mer. Det är odramatiskt. Det handlar om att jag går in i andra projekt och de har så mycket med skivan och det var ett passande avslut, säger Helene Wigren som har varit hennes presskontakt i flera år.

- Från och med måndag är det Lili Assefa som kommer att ha hand om pressfrågor gällande Loreen.

 

Van PR-kvinna

Lili Assefa är PR-kvinnan bakom flera av våra största stjärnor, bland annat Carola och Peter Jöback. Tillsammans jobbar hon med Loreens manager, Torbjörn Sten, som grundade Mr Radar Music som jobbar med stjärnor som Rebecca & Fiona och Nause. Sten har varit Loreens manager sedan december 2011.

"Det ska bli jätteroligt", hälsar Lili Assefa, som just nu är på semester, via sms

 

Av Therese Färsjö & Sigge Dabrowski - ExpressenKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0