Läkerol – Voice of the Year

 

Loreen utnämnd till ”Voice of the Year” 2012

 

Båstad den 13 juli 2012

– Idag presenterades vinnaren av kulturpriset Läkerol – Voice of the Year under en presskonferens i Båstad. Priset på 100 000 kronor går i år till Loreen som med sin röst erövrat inte bara Sverige utan hela Europa i Eurovision Song Contest samt stått upp för de mänskliga rättigheterna, inte minst under själva finalveckan i Baku, Azerbajdzjan.

 

Läkerol delar årligen ut kulturpriset Voice of the Year till en aktuell person, som med hjälp av sin röst, har utmärkt sig för en bredare publik. Årets fem nominerade var Alicia Vikander, Avicii (Tim Bergling), Jan Eliasson, Zlatan Ibrahimovic samt Loreen – vinnaren av 2012 års Voice of the Year.

 

– Loreens röst erövrade Europa i Melodifestivalen och skrev in sig i historieböckerna som Sveriges femte vinnare genom tiderna efter Abba, Herreys, Carola och Charlotte Nilsson. Hon har också gjort sin röst hörd när hon stått upp för de mänskliga rättigheterna och belyst en mycket viktig fråga, säger Björn Widegren, juryns ordförande och precis pensionerad kulturredaktör på Gefle Dagblad.

 

Loreen – svensk artist och vinnare av Eurovision Song Contest 2012

Loreen vann överlägset med låten ”Euphoria” i Eurovision Song Contest 2012. Därmed blev Loreen Sveriges femte vinnare genom tiderna. Loreen har även blivit hyllad för sitt engagemang för de mänskliga rättigheterna, då hon både innan och efter finalen i Baku på eget initiativ tog kontakt med olika frivilligorganisationer på plats för att lära sig mer om situationen samt belysa vikten av mänskliga rättigheter i Azerbajdzjan.

 

– Det är mig en stor ära att hedras med detta pris och jag har beslutat mig för att skänka 50 000 till Civil Right Defenders för deras arbete gällande mänskliga rättigheter i Azerbajdzjan som jag besökte i våras. Särskilt viktigt är arbetet för yttrandefrihet och oberoende journalisters möjlighet att verka i landet, säger Loreen. Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0