Loreen på Arlandas Hall of Fame

Bild & text av SVD.se
Ny på Arlanda - Loreen.
Abba-profilen Benny Andersson ville - i ett försök att stoppa Slussenprojektet - bli nedtagen från Arlandas Hall of Fame. Nu ersätts fotot på Abba av den senaste svenska eurovisionstjärnan Loreen. 


Eurovisionvinnaren Loreens porträtt ska snart hänga intill foton på Christer Fuglesang, Therese Alshammar och Greta Garbo och resten av den rad namnkunniga svenskar som hänger i ankomsthallen på Arlanda.


– Det är en fantastisk ära, och det känns stort att få vara en del av Stockholm Hall of Fame tillsammans med de andra svenska profilerna, säger sångerskan i ett pressmeddelande från Swedavia.


Swedavia Arlandas kommunikationschef Jan Lindqvist säger att valet var ganska självklart.


– Hon satte Sverige på världskartan när hon vann eurovisionsfestivalen. Sökningarna på resor till Sverige ökade med 50 procent efter hennes vinst.


Fotot ersätter den bild på Abba som togs ned efter önskemål från Benny Andersson. Det var en del av hans kampanj mot att stoppa ombyggnaden av Slussen.


SVT:s lokala nyhetsprogram ABC lät tidigare i våras sina tittare rösta på vem som borde ersätta Abba-fotot. Vinnaren blev teckenspråksforskaren Brita Bergman, på andra plats kom Star Wars-karaktären Darth Vader och på tredje plats den påhittade apan Alejandro Fuentes Bergström.


Även om Swedavia Arlanda uppskattade ABC:s omröstning valde de att gå på sitt eget spår i stället.


– Darth Vader var vi lite osäkra på vilken del av regionen han kom från. Skämt åsido, så är det här ju inte en valprocess utan vi väljer ut den vi tycker ger det starkaste bilden av Sverige, de andra förslag vi fått in ligger kvar i bra-att-ha-högen, säger Jan Lindqvist .

 
 

Postat av: ▲ F R I D A - p h o t o g r a p h y

SV; jaha okej va bra! :D nej men jag har testat en d5000 och den var bra så d5100 måste ju vara ännu bättre :)

2012-06-30 @ 23:25:30
URL: http://withawhisper.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0