Loreen på Arlandas Hall of Fame

Bild & text av SVD.se
Ny på Arlanda - Loreen.
Abba-profilen Benny Andersson ville - i ett försök att stoppa Slussenprojektet - bli nedtagen från Arlandas Hall of Fame. Nu ersätts fotot på Abba av den senaste svenska eurovisionstjärnan Loreen. 


Eurovisionvinnaren Loreens porträtt ska snart hänga intill foton på Christer Fuglesang, Therese Alshammar och Greta Garbo och resten av den rad namnkunniga svenskar som hänger i ankomsthallen på Arlanda.


– Det är en fantastisk ära, och det känns stort att få vara en del av Stockholm Hall of Fame tillsammans med de andra svenska profilerna, säger sångerskan i ett pressmeddelande från Swedavia.


Swedavia Arlandas kommunikationschef Jan Lindqvist säger att valet var ganska självklart.


– Hon satte Sverige på världskartan när hon vann eurovisionsfestivalen. Sökningarna på resor till Sverige ökade med 50 procent efter hennes vinst.


Fotot ersätter den bild på Abba som togs ned efter önskemål från Benny Andersson. Det var en del av hans kampanj mot att stoppa ombyggnaden av Slussen.


SVT:s lokala nyhetsprogram ABC lät tidigare i våras sina tittare rösta på vem som borde ersätta Abba-fotot. Vinnaren blev teckenspråksforskaren Brita Bergman, på andra plats kom Star Wars-karaktären Darth Vader och på tredje plats den påhittade apan Alejandro Fuentes Bergström.


Även om Swedavia Arlanda uppskattade ABC:s omröstning valde de att gå på sitt eget spår i stället.


– Darth Vader var vi lite osäkra på vilken del av regionen han kom från. Skämt åsido, så är det här ju inte en valprocess utan vi väljer ut den vi tycker ger det starkaste bilden av Sverige, de andra förslag vi fått in ligger kvar i bra-att-ha-högen, säger Jan Lindqvist .

 
 

LOREEN, Prelude - 30 minutes with Loreen @ Västerås (Video)

 
 

Loreen @ Västerås (Pictures)

Ni får inte ta/låna bilderna, respektera det! 
Dom här magiska bilderna på Loreen från igår kväll då hon var i Västerås är tagna av Joakim Kvist, ni kan läsa hans blogg HÄR! Måste även tipsa er att kolla in bildbyrån Joakim fotar för, där kan ni hitta fler magiska bilder på olika artister, klicka HÄR för att komma dit.

KIRUNA, Prelude - 30 minutes with Loreen

Today Loreen comes to Kiruna, have fun! ♥
 
30 Juni Kirunafestivalen
Plats:  LKAB-scenen, Kiruna.
Tid: Kl 20:00
Köp biljetter här: HÄR!

Västeråsarnas hyllning till Loreen!

Så underbart fint så jag blev tvungen att dela den med er! Vad tycker ni? Visst är dom bra? ♥

"Västerås rocks"

VLT träffade Västerås egen superstar Loreen i samband med hennes besök på Cityfestivalen i Västerås. Kolla in intervjuen här ovanför, klicka bara på bilden för att kolla. Loreen har även där på sig skinnjackan som jag tipsade om i det HÄR inläggen :) ♥

Instagram - #Loreenhipstamatic

Bild av @mylife_jiia
"Min lugg är min #tröttmössa", här är den andra bilden som jag valde. Såklart Loreen luggen vinner den här gången, eller hur? Riktigt snyggt! Luggen är definitivt den nya hårtrenden just nu :) Ni kan följa hon som tog bilden på instagram HÄR
 

 
Vill ni också att erat instagram foto ska komma upp på min blogg? För mer information, läs då HÄR! Kram! ♥
If you also want your instagram photo to get up on my blog, for more information, read HERE! Hugs! ♥
 

Loreen Borås (Pictures)

 


 Bilderna kommer från boras.com. Om ni också vill använda bilderna så kan ni hitta dom HÄR! ♥

VÄSTERÅS & ENKÖPING, Prelude - 30 minutes with Loreen

Today Loreen comes to Västerås & Enköping, have fun! ♥

29 Juni Västerås Cityfestival
Plats: Mimerscenen, Västerås.
Tid: Kl 20:00
Köp biljetter här: HÄR!

 


29 Juni
 Gatufest
Plats: Stora torget, Enköping.
Tid: Kl 21.20 (?)
Köp biljetter här: HÄR!


LOREEN, Prelude - 30 minutes with Loreen @ Borås (Video)

 
  
 
 

Get the look - MTV world stage kläderna

Nu hade jag tänkt att tipsa lite om hur ni ska göra eller vart ni ska köpa liknande kläder som Loreen bar under MTV world stage. Kolla på videon för att se vilka kläder hon hade på sig :)
 
Här är en likande skinnjacka, den kan ni hitta på Nastygal.com, klicka HÄR för att köpa den.
 
Man kan även lägga till nitar på baksidan av jackan som ni kan se på bilden ovanför. Nitar kan ni hitta på t.ex. Panduro.
 
Om ni kollar på videon så har Loreen på sig en lång, svart, transparent "kofta", ni kan hitta en liknade på Stylebytyra.se, klicka HÄR för att köpa den. 
 
För att efterlikna byxorna/jumpsuiten så kan man bara ta ett par svarta jeans eller ett par tights. Jeansen på bilden ovanför kan ni köpa HÄR, finns även på Salt.
 

LOREEN "Euphoria" ‪(Prelude - 30 minutes with Loreen @ Karlskoga)‬

 
 
 

Instagram - #Loreenhipstamatic

Bild av @aangelinamaria
"Guess who I am?", här är den första bilden som jag valde, tycker faktiskt det var riktigt likt Loreen :) Ni kan följa hon som tog bilden på instagram HÄR
 

 
Vill ni också att erat instagram foto ska komma upp på min blogg? För mer information, läs då HÄR! Kram! ♥
If you also want your instagram photo to get up on my blog, for more information, read HERE! Hugs! ♥

BORÅS, Prelude - 30 minutes with Loreen

Today Loreen comes to borås, have fun! ♥

28 Juni Sommartorsdagarna
Plats: Stora torget, Borås.
Tid: Kl 21:00
Köp biljetter här: Gratis!

 

28 Juni Sommartorsdagarna
Plats: First Grand Hotel, Hallbergsplatsen 2, Borås.
Tid: Kl 24:00
Köp biljetter här: HÄR!


Loreen Karlskoga (Pictures)

Bilder från Aftonbladet.se

Pictures from Prelude - 30 minutes with Loreen @ Karlskoga

Alla bilderna är tagna av Elin, ni kan hitta hennes fina blogg HÄR! Respekta att det är hennes bilder, man får alltså inte ta dom utan att fråga henne! 
Som Elin som tog bilden skrev på hennes blogg till fotot ovanför, "A WIZARD! I knew it...", haha!
 
Underbart fina bilder på en underbart fin Loreen! Tack för bilderna Elin! ♥
 

Karlskoga it's time!!

Loreen facebook status, "Karlskoga it's time!!"

Loreen@Ullevaal

This is a photo from when Loreen performed in Oslo on June 24. This are the first pics from Loreen@Ullevaal, and I can't find a video or more photos. 
 

Loreen berättar hur du blir stark och lugn

Enkelhet, paus för reflektion och att själv vara chef för sitt liv är något Loreen tillämpar för att må bra. Foto: Cornelia Nordström
Enkelhet, paus för reflektion och att själv vara chef för sitt liv är något Loreen tillämpar för att må bra. Foto: Cornelia Nordström
 
Med sin enkla och avskalade stil har hon tagit hela Europa med storm. Med "Euphoria" sprider Loreen även sitt speciella hälsobudskap med sin musik. Söndags experter visar vägen till hennes vinnande stil i sju steg. Följ Loreen-metoden så får du också balans i livet.Steg 1: Klä dig enkelt - och naturligt

Det finns en hälsolinje även bakom Loreens klädstil. I finalnumret bar hon en grön chiffongkappa med handmålat mönster, tanken var att outfiten skulle ge en känsla av harmoni. Loreen skyr krusidullerna och vill bara ha det enkla.

Hon vill helst bära kläder i organiska material, hellre bomull än syntet. Hon ser inte sig själv som "trendig", det är viktigare att "förmedla en känsla" med kläderna.

Loreen har också blivit känd för sin lugg, något som hon har sagt passar hennes blyga natur.

Stilexperten Emma Danielsson: "Loreens enkla look är uppfriskande, särskilt i schlagersammanhang där det är så mycket annat som glittrar. Hon har hittat en egen stil som känns väldigt modern. Trots att hon väljer det avskalade bär hon alltid intressanta och trendiga detaljer som hatt och stora glasögon. Därför blir hennes stil aldrig tråkig. Hennes tjocka och raka lugg matchar klädstilen. Andra i schlagern hade paljetter och lockar, men även i frisyren har Loreen valt något rakt, halvrufsigt och modernt. Den karakteristiska luggen och klädstilen gör henne till en klar stilikon."
Steg 2: Meditera - bromsa tempot

 

Loreen ägnar stor del av sin fritid till att varva ner och meditera. Vanligtvis brukar hon meditera en timme om dagen.

"När jag har tid för daglig meditation så får jag en chans att reflektera över vad som sker och kan uppskatta det", har hon sagt till DN.

Efter vinsten i Melodifestivalen i mars isolerade hon sig under två dygn för att varva ner och koppla bort omgivningen.

"Att meditera kan låta fjantigt, men det handlar om att vilja vara själv. Andra kan säkert tycka det är jobbigt. Den stunden då jag tyckte det var jobbigt att vara själv så ifrågasatte jag det. Varför är det jobbigt att hänga med mig själv? Då kan man gräva hur mycket som helst", har hon sagt till DN.

Loreens meditationsparadis ligger i Skinnskatteberg i Bergslagen där hennes vänner driver ett meditationscentrum. Där går Loreen upp sex om morgnarna för att bada, gå skogspromenader och hämta energi. Hon ägnar sig också åt den extrema meditationsformen Vipassana som går ut på att hon är tyst i tio dagar. Under den tysta perioden får hon inte ens upprätta ögonkontakt med andra människor. Hon känner att tystnaden "rensar ut de mörka sakerna".

Hälsoexperten Kajsa Asp Jonson: "Det är viktigt att stanna upp och fundera, att bromsa det snabba tempot många av oss lever i. Det är nog inte många som varken kan eller vill stänga ute omvärlden under tio dagar, jag skulle i så fall hellre rekommendera att man hittar luckor i sin vardag då man kan lägga in en paus och göra det flera gånger i veckan. Kanske en promenad i skogen eller längs havet då man kan lyssna på vinden eller vågorna, ett yogapass eller en halvtimme på en massage

bänk".
Steg 3: Skala ner livet - och stäng av ibland


Efter vinsten i Baku förklarade Loreen att det långsamma tempot i hennes rörelser är ett budskap om att vi ska sakta ner tempot i våra liv. Hon tror inte heller på alla attiraljer vi omger oss med, därför valde hon att vara barfota på scenen.

"Essensen är att skala ner numret. Det är det som är mitt budskap, att våga stå i min enkelhet och tro på att jag funkar precis så här. Jag behöver inget annat, det här är jag, det går inte att göra på något annat sätt", har hon sagt till TT.

Loreen äger ingen tv och vill avskärma sig från all information som cirkulerar på nätet och i andra kanaler. Hon har också slutat fästa sig vid ägodelar, till förmån för det andliga.

"Det fanns en tid då det materialistiska betydde väldigt mycket för mig, men i det läge som jag är i nu känner jag att jag skulle kunna förlora allt jag äger utan att det skulle spela mig någon roll. Jag har gått från att vara tokrik till luspank, men jag bryr mig inte om det", har hon sagt till Hemmets Journal.

Psykolog Maria Farm: "Att skärma av sig från omvärlden en viss period kan vara nyttigt för alla människor som är utsatta för granskning och bedömning eller lever under stress. Att inte ha tv är ett personligt val som säkert kan upplevas som jätteskönt. Det gäller att hitta en balans mellan att känna lugn och ro i sinnet utan att bli världsfrånvänd. Många av mina klienter får träna sig på att bara vara hemma en helg och stänga ute saker som dator och Facebook. Det kan finnas ett flyktbeteende i att alltid vilja vara uppkopplad, vilket är väldigt stressande."
Steg 4: Yoga och dansa - ta hand om kroppen

Att röra på sig betyder mycket för Loreens psyke och artisteri. Hon tränar ashtangayoga (en mer fysisk och idrottslig form av yoga), styrketräning och dans. Innan finalen i Baku tränade hon upp till fem timmar per dag fem dagar i veckan.

"Jag har satsat mycket på fysiken, för ju starkare jag är, desto snyggare blir rörelserna", har hon sagt till TT.

Träningen är viktig inte bara för kroppen, utan också för rösten.

"Om jag inte sover och tränar så blir rösten sämre, och då kommer paniken. Har jag ingen bra kondis är jag körd", har hon sagt till Expressen.

Träningen har också med hennes åsikter om snedvridna kroppsideal att göra.

"Kvinnokroppen ÄR vacker, men det är så mycket 'body, body, body', att man nästan måste täcka kroppen för att få fram ett budskap. Jag har hellre muskler och propagerar för det än trycker upp brösten. Det är därför jag tränar så mycket", har hon sagt till Expressen.

Hälsoexpert Kajsa Asp Jonson: "Dansen ger konditionsträning och ashtangayogan ger både styrka, rörlighet och bra andningsteknik. Ashtangayogan är en fysisk och dynamisk form av yoga som bidrar till bättre kroppskontroll och koncentration. Här kombineras alltså fysisk träning med mentalt fokus vilket är jättebra träning för allt som krävs i ett sång- och dansnummer. Dans och yoga är bra träningsformer även för vanliga motionärer, inte minst för den som vill bli smidigare, få bättre hållning och slippa värk i rygg och nacke. Andningstekniken man lär sig i yogan är bra att ta till när man känner sig stressad och behöver hitta tillbaka till lugnet."
Steg 5: Skippa alkoholen - för vikten & sömnen

Loreen har sagt att hon tycker att alkohol trubbar av sinnena.

"Jag har druckit några gånger men jag vill kunna känna och vara närvarande, när man dricker blir allt det förstört", har sångerskan sagt till Expressen.

Efter vinsten i Baku skippade hon champagne-skålarna till förmån för sin sömn.

Alkohol påverkar sömnen negativt, vilket är Loreens fasa.

"Stämbanden är ju en muskel. Det kom jag på för många år sen, om jag inte sover och tränar så blir rösten sämre, och då kommer paniken", har hon sagt till Expressen.

Hälsoexpert Kajsa Asp Jonson: "I små mängder är det inga problem att dricka alkohol, det kan till och med vara hälsosamt att dricka lite vin. Men större mängder alkohol påverkar kroppen negativt på många sätt, till exempel vikten. Alkoholen påverkar vilken typ av mat man väljer, även dagen efter är man ofta sugen på fet och salt mat. Förbränningen fungerar sämre än normalt för att levern prioriterar alkoholförbränning före fettförbränning. Alkoholen påverkar också salt- och vätskebalansen vilket går ut över prestationsförmågan. Man blir tröttare och risken är stor att tv-soffan lockar mer än motionsspåret. Även sömnen påverkas negativt av alkohol. Att avstå alkohol ger alltså hälsovinster inom allt från koncentrationsförmåga till vikt och träning."
Steg 6: Våga vara ensam - testa dina gränser

Det är viktigt för Loreen att resa och komma bort från stressen i vardagen.

Hon tycker inte om sol och bad-resor utan syftet är att rensa sinnet ordentligt. Nästa drömresmål är Svalbard dit hon vill åka själv. Det är glaciärerna och vandringslederna som lockar.

"Jag kommer att ta tydliga pauser för att hämta mig framöver, resa och ta det lugnt", har hon sagt till DN.

Psykolog Maria Farm: "Det är nyttigt att testa sina gränser och tvingas ta sig an nya miljöer på egen hand. Att resa ensam kan leda till att man återupptäcker sig själv, vem man är. Många tycker att det är obehagligt att stå på egna ben, det är en skatt att veta om sig själv att man klarar det. Att resa själv kan också vara ett alternativ för den som inte är lagd åt att meditera, men ändå vill landa i sig själv."
Steg 7: Lyssna på dig själv - och välj rätt omgivning

Något Loreen lärt sig med åren är att strunta i andras åsikter. Det började med hennes medverkan i "Idol" 2004. Hon har beskrivit hur hon tappade bort sig själv för att sedan hitta tillbaka.

"Jag tycker inte om att vara en bricka i någon annans spel. Så gott det går vill jag vara bossen i mitt eget liv. Chefen över mig själv", har hon sagt till DN.

Hon har handplockat teamet runt sig, för att hon ska trivas och kunna vara sig själv fullt ut.

"Jag är glad över att ha fint folk med mig som går i linje med den jag är. Jag har valt dem jag jobbar med, folk som kommit in i mitt liv och som jag känner samhörighet med", har hon sagt till DN.

I stället för att släppa ett album snabbt efter finalvinsten väljer hon att ta det i sin egen takt.

"Jag hade kunnat släppa skivan mycket tidigare, men jag har valt att inte segla på Melodifestivalvågen. Jag tycker att kvalitet kommer före. Jag ska förvalta det här med gediget arbete, jag tänker inte komma ut med en massa skit", har hon sagt till DN.

Psykolog Maria Farm: "När andra tycker och tänker mycket om det man gör, så som det var för Loreen i 'Idol', blir det knepigt att hitta ett eget uttryck. Det är en utmaning att finna sig själv, men det kan även vara sporrande att leva upp till andras förväntningar. Det gäller att välja ut vilka människor som man faktiskt vill lyssna på och som upplevs som genuint viktiga i ens liv."


Prelude - 30 minutes with Loreen

 
Summer tour "Prelude - 30 minutes with Loreen" starting today in Karlskoga! You can find tickets for all gigs on Loreens official website Loreen.se
 
 
 

Midsummer Spotify playlist by Loreen

 
Loreen vaäljer musik sommaren. Klicka på bilden ovanför eller HÄR för att lyssna på spellistan! ♥
 
 

Loreen wallpapers

You want Loreen as wallpaper on your cell phone or computer? Just click on the links below and save the pictures :) ♥
 

Standard 4:3 : 1024 x 768 , 1152 x 864 , 1600 x 1200
Standard 5:4 : 1280 x 1024
HD 16:9 : 1280 x 720 , 1366 x 768 , 1600 x 900 , 1920 x 1080 , 2560 x 1440
Wide 16:10 : 1280 x 800 , 1440 x 900 , 1680 x 1050 , 1920 x 1200 , 2560 x 1600
iPhone : 320 x 480 , 640 x 960
iPad : 1024 x 1024
Android 1080x960 : 1080 x 960
 
Standard 4:3 : 1024 x 768 , 1152 x 864 , 1600 x 1200
Standard 5:4 : 1280 x 1024
HD 16:9 : 1280 x 720 , 1366 x 768 , 1600 x 900 , 1920 x 1080 , 2560 x 1440
Wide 16:10 : 1280 x 800 , 1440 x 900 , 1680 x 1050 , 1920 x 1200 , 2560 x 1600
iPhone : 320 x 480 , 640 x 960
iPad : 1024 x 1024
Android 1080x960 : 1080 x 960
 
Standard 4:3 : 1024 x 768 , 1152 x 864 , 1600 x 1200
Standard 5:4 : 1280 x 1024
HD 16:9 : 1280 x 720 , 1366 x 768 , 1600 x 900 , 1920 x 1080 , 2560 x 1440
Wide 16:10 : 1280 x 800 , 1440 x 900 , 1680 x 1050 , 1920 x 1200 , 2560 x 1600
iPhone : 320 x 480 , 640 x 960
iPad : 1024 x 1024
Android 1080x960 : 1080 x 960
 
 
Standard 4:3 :1024 x 768 , 1152 x 864 , 1600 x 1200
Standard 5:4 : 1280 x 1024
HD 16:9 : 1280 x 720 , 1366 x 768 , 1600 x 900 , 1920 x 1080
Wide 16:10 : 1280 x 800 , 1440 x 900 , 1680 x 1050 , 1920 x 1200
iPhone : 320 x 480 , 640 x 960
iPad : 1024 x 1024
Android 1080x960 : 1080 x 960
 
 

#mtvworldstage

@loreenofficial
"#mtvworldstage last thursday, with drumsticks :)"

MTV world stage pictures

♥ Gif pictures made by me ♥
 

Loreen - Hipstamatic - Instagram

Vill ni också ha lika coola ramar och effekter på era fotografier som Loreen har? Då ska alla som har en Iphone eller en Android, ladda ner Hipstamatic, där kan ni hitta dom effekterna och använda på era foton :) 

Would you like to have the same frames and effects to your photos that Loreen have? Then everyone with an iPhone or an Android, download Hipstamatic, where you can find it and use the same effects and frames on your photos :)


Nu när vi ändå pratar om appen så hade jag tänkt att alla som har Instagram, ta ett foto som har något med Loreen att göra, påminner er om henne eller kanske en bild på fina Loreen. Tagga sedan bilden/bilderna med #loreenhipstamatic, sedan kommer jag att lägga ut några av bilderna på bloggen lite då och då :) 

Now when we already talk about the app, I thought that everyone that have Instagram could take a photo that has something to do with Loreen, reminds you of her or perhaps a picture of Loreen. Then tag the photo with #loreenhipstamatic, then I will publish some of the pictures here on the blog later :)

 
 
 

Loreen MTV world stage (Video)

En video när Loreen "Euphoria", man hör inte så jätte bra eftersom alla sjunger med, men jag ska leta efter en video där man hör bättre ♥ 

Här är ett par underbart fina bilder på Loreen från MTV world stage, tjejen som har tagit bilderna kan ni hitta HÄR på hennes blogg ♥
Igår skrev jag att det skulle sändas på MTV igår kl 19:00, men så var det INTE! Det kommer tydligen att sändas på MTV den 24 Augusti har jag hört men jag ska kolla upp det ordentligt :) Ledsen för att jag bloggade dåligt igår, hade fullt upp hela dagen, haha! Men Glad midsommar i efterskott! KRAM! ♥

Se MTV world stage imorgon

 
Som ni ser här ovanför så kan ni se när Loreen sjunger på MTV world stage imorgon kl 19:00 på MTV :)

Message for you guys backstage...

Backstage At MTV World Stage In Göteborg With Loreen

Reps for tonight in GothenburgLoreen facebook status, "Reps for tonight in Gothenburg (Götaplatsen) - MTV World Stage!"

Loreen picks her car

Loreen picks her car - for free! I’m not jealous... haha! :) ♥

Loreen i intro till Sofias Änglar

Visste ni att det var Loreen som sjöng i introt till Sofias Änglar säsong 1? Det är en cover på Supertramps gamla låt "Give a little bit" från 1977.

Loreen Quiz

Klicka HÄR eller på bilden för att göra en frågesport om Loreen! 

LOREEN - MTV World Stage

Don't miss the FREE CONCERT tomorrow! Hugs from me ♥

Loreen - Calle Moraeus med mera

Loreens Instagram, "Last sunday in Orsa. Calle Moraeus med mera" ♥

Loreen - Sminktips

Källa: Anna Kokotos

Den här vattenfasta mascaran använder Loreen, den finns att köpa på bland annat Kicks för ca 175 kr. Mascara för dig som söker väldefinerade vippiga fransar utan risk för klumpar, och den vattanfasta varianten står pall genom alla vattentest.


Euphoria music video (Pictures)

Loreen during the Euphoria video shoot. ♥

Nominera Loreen till Rockbjörnen

 
Klicka på fotot eller HÄR för att nominera Loreen! 

Jag nominerade Loreen till Årets Kvinnliga Liveartist, Årets Svenska Låt, Årets Konsert & Årets Genombrott. 
 

Reglerna

 

Liveartisterna (kvinnliga, manliga och grupp):
Ska ha uppträtt vid minst tre tillfällen i Sverige, minst tre låtar och framförandet ska vara öppet för vanlig publik (fans) framför scenen (ej endast via TV). Konserterna ska ha ägt rum i Sverige..
 
Årets genombrott:
Artisten/gruppen ska ha spelat i Sverige för allmänheten. Behöver ej vara egna gig. Räcker med tre offentliga gig (kan vara Rix-FM).
 
Årets konsert:
Framförandet ska vara en konsert, inte en del av en turné som Rix FM-festival.
Räcker med ett tillfälle.
Konserten ska ha ägt rum i Sverige.
I röstningsformuläret anges geografisk plats, arena och datum.
 
Årets hårdrock/metal
Artisten kan vara svensk eller utländsk och måste vara aktuell med turné under perioden.
 
Tidsperiod då framträdande/event ska ha ägt rum:
1 september 2011 och framåt
 
Inforutan i formuläret:
 
 Årets svenska kvinnliga liveartist = Svensk artist som uppträtt i Sverige under perioden
 Årets svenska livegrupp = Svensk grupp som uppträtt i Sverige under perioden
 Årets svenska manliga liveartist = Svensk artist som uppträtt i Sverige under perioden
 Årets svenska genombrott = Svensk artist/grupp som uppträtt i Sverige under perioden
 Årets svenska låt = Svensk låt som spelats i Sverige under perioden
 Årets utländska låt = Av utländsk artist
 Årets hårdrock/metal = Artist, antingen svensk och utländsk
 Årets konsert = Konserten ska ha ägt rum i Sverige, artist antingen svensk eller utländsk
 
 

 


Loreen spöar världsstjärnorna

Loreen Talhaoui dominerar Europas listor efter segern i Eurovision Song Contest i Baku. Expressens genomgång visar att svenskan nu slår världsstjärnor som både Jennifer Lopez, Rihanna och Justin Bieber. - Jag är övertygad om att vi bara sett början på Loreens segertåg genom Europa, säger Björn Lindborg, Sverigechef på Warner Music Sweden. Loreens osannolika segertåg på listorna runtom i Europa fortsätter - och blir bara större och större. Har varit etta i 23 länder Sammanlagt har Loreen nu, enligt Expressens genomgång, varit etta på 23 listor runtom i Europa - och i många länder är svenskan just nu placerad före världsnamn som både Justin Bieber, Maroon 5, och Jennifer Lopez. Två veckor efter Eurovision Song Contest-vinsten är hon nu etta i bland annat Tyskland och Österrike, samt ligger trea på den ytterst svår­intagliga Englandslistan: en bedrift ingen ESC-vinnare lyckats med under de senaste 20 åren. Den 28-åriga svenska vinnaren ligger dessutom etta i Schweiz, Tyskland, Österrike, Irland, Norge, Danmark och Finland, samt topp fem i än flera. Detta är den snabbaste reaktionen efter Euro­vision Song Contest i listväg på flera år. "En unik artist" - Loreen är en unik artist och triumfen i Eurovision Song Contest gav henne en möjlighet att nå ut till miljontals hushåll för att skapa det genomslag vi tidigare sett i Sverige, säger Björn Lindborg, Sverigechef på Warner Music Sweden. Artikel Expressen juni-12

Julkonsert

Loreen ska uppträda på Julgalan i Helsingborg 13/12–14/12, Helsingborg arena. "För fjortonde året i rad arrangeras "Julgalan", men i år är första gången showen gästar Helsingborg. Och det är Loreen, Danny Saucedo, Molly Sandén, Lisa Miskovsky, Lasse Berghagen och Rydell & Quick som ska skapa tindrande stämning i december." 14 juni ur tidningen HD

Loreens album kommer i September

Foto: Anders Forngren

Loreens presskontakt Helene Wigren har nu sagt att Loreens album kommer att släppas i mitten av September. Den 19 September är "arbetsdatumet".

- Det blir antingen det datumet, eller möjligen veckan efter, säger hon till TT Spektra.

Flera producentnamn har nämnts i spekulationerna, men det är ännu oklart exakt vilka låtar som kommer med på skivan. Det är däremot klart att Loreen jobbar med Kleerup och bland annat ska sjunga på hans nya platta som också kommer i höst.

Midnight shot

Loreens facebook status, "Midnight shot #euphoriamusicvideo"

Loreen i idol år 2004 (Videos)

Här ovanför kan ni se nästan alla framträdanden Loreen gjorde i Idol år 2004, redan då var hon underbart bra! Love to you Loreen! ♥
Vilken är din favorit av alla 11? ♥

Are you still up?

Loreens facebook status, "Are you still up? We are. With the mosquitoes. #euphoriamusicvideo"

Recording the musicvideo for Euphoria

Loreens facebook status, "Not a fire, but video shooting tonight..."
 

Loreens facebook status, "Behind the scenes #euphoriamusicvideo"

Ååh, vad jag är taggad på att se musikvideon med Loreen till Euphoria! Den kommer bli grymt cool, lite mystisk kan jag tänka mig, den kommer nog att påminna lite om det framträdandet hon gjorde på scenen då hon var med i Eurovision, eller så kanske hon ser ut som ett väsen ute i skogen, haha! LÄNGTAAAAR! ♥

Hur tror ni att videon kommer se ut?

Eurovision game with Loreen


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Loreen i Moraeus med mera

Kalle Moraeus är tillbaka på hemmaplan i Orsa. I höst sänder SVT åtta nya avsnitt av Moraeus med mera, programmet där artister möts i sång, musik och sköna samtal vid Orsasjöns strand. 

Tid för inspelningarna 18.30 – ca 20.30.Insläpp till Uddenområdet vid Orsa Camping sker från kl. 17.00 och sista insläpp är 17.45. Kom i god tid! Det kommer att finnas läsk, godis, souvenirer m.m. att köpa på området.

7 Juni: Loreen, Loa Falkman, Mando Diao, Maskinen
Hitta mer fakta HÄR! ♥

Loreen - Quiz

Här ovanför kan ni göra en liten Loreen-quiz och tävla mot varandra om förstaplatsen, även jag som äger bloggen är med och kör (har kört några gånger, haha!)! Ni måste testa det, riktigt roligt! :D ♥

Rix fm festival Euphoria


Loreen i kungsträdgården

Loreen mötte tiotusentals fans i Kungsträdgården i Stockholm. "Det känns helt galet", säger hon. Foto: Anna-Lena Mattsson 
Loreen mötte tiotusentals fans i Kungsträdgården i Stockholm. "Det känns helt galet", säger hon.
Foto: Anna-Lena Mattsson

Loreen mötte publiken - "Det var fantastiskt"

Loreens hektiska vecka

Måndag

Flyg till Tyskland för att delta i ett stort tv-program som sänds i samband med fotbolls-EM.

Tisdag

Vidare transport till Berlin där Loreen gör promotion i tidningar, radio och annan press.

Onsdag

Loreen flyger tillbaka till Sverige för att påbörja inspelningen av videon till "Euphoria".

Torsdag

Loreen gör två företagsspelningar, den ena i Kiruna och den andra i franska Cannes.

Fredag

Flyg tillbaka till ­Sverige för att påbörja repetitionerna inför som­marens turné.

Loreens turné i sommar

27/6 Karlskoga

28/6 Borås

29/6 Enköping

30/6 Kiruna

7/7 Sundsvall

14/7 Hasslö

20/7 Trollhättan

21/7 Orsa

22/7 Mariehamn

26/7 Helsingborg

27/7 Motala

28/7 Hudiksvall

11/8 Ludvika

24/8 Eksjö

För första gången sedan hyllningarna på Hötorget - i går spelade Loreen "Euphoria" inför tiotusentals hysteriska fans.

Nu berättar hon om den påstådda romansen med den ­finska rapparen Elastinen och det stressiga ­turnélivet.

- Det är kaos utomlands, säger hon.

Klockan är strax innan 18 när en svart minibuss svänger in backstage på Rix FM-festivalen i Kungsträdgården i Stockholm. Loreen Talhaoui, 28, stiger ur iklädd runda solglasögon och ett stort leende. I publiken väntar tiotusentals fans.

- Det känns helt galet, säger hon och vinkar till fansen.

Knappt en ledig sekund

Sedan hyllningarna på Hötorget för snart två veckor sedan, har Loreen knappt haft en ledig sekund. All tid har lagts på miniturnén i England, Frankrike och Tyskland.

- Det är nog lite starkare att köra här. Man har ju fått så mycket stöd hemifrån i allt man har gått igenom i Baku, säger hon och fortsätter:

- Det är kaos utomlands, mycket ståhej. I England fick jag plötsligt ta del av paparazzi­världen, säger hon.

Hur hanterar du uppmärksamheten?

- Jag vet inte, jag är väldigt ny på det här. Här i Sverige är vi så ödmjuka och kärleksfulla.

När Loreen går på scenen jublar publiken och sjunger allsång till vinnarlåten "Euphoria".

Hårt jobb

Efteråt är Loreen tagen av uppståndelsen.

- Det var fantastiskt, säger hon.

Bakom succén ligger hårt jobb. Sin första sovmorgon på sex veckor fick Loreen i lördags.

- Det ligger väldigt mycket jobb bakom att hålla på med musiken. Om man kollar på Madonna så känner man bara: "all respekt åt dig, jag vet att du inte har något liv", säger hon.

Har du något liv?

- Just nu nej, säger hon och skrattar.

I dag flyger Loreen till Tyskland för att delta i ett stort tv-program.

"Det där är så sjukt"

Men den påstådda romansen mellan henne och den finske rapparen och "The voice"-domaren Elastinen förnekar hon.

- Det där är så sjukt. Men jag träffade faktiskt honom när jag var på finska "The voice" och spelade och vi hängde på efterfesten. Min publicist skämtade: "vad roligt, det här har jag ­missat helt och då har vi hängt dygnet runt". Som att jag åkte direkt från Baku till Finland, säger hon och skrattar.


‪Loreen "Euphoria" - ZDF Studio Euro 2012 on Usedom

The sound problems are a part of the original broadcast.

Loreen on the cover of Söndag

Loreen är nu på framsidan av tidningen Söndag, där hon bland annat berättar 7 saker som gör dig stark & lugn! ♥

Interview with Loreen for Bayern 3 Radio, Germany


Loreen performing 'Euphoria' (Acoustic Version) live at Bayern 3 Radio, Germany

Wow, Loreen is AMAZING! Love to her ♥

Photo shoot sneak peek

Picture from Loreens facebook

This is what Loreen wrote on her Facebook yesterday, "What a beautiful evening at Bernadotte Art Awards yesterday, thank you! Today we did a photo shoot, here is a sneak peek."

Loreen gratulerades av prins Carl Philip

Text från Aftonbladet.se
Foto: Karin Törnblom & Emil Nordin

Prins Carl-Philip: – Loreen, du är fantastisk!

Festen efter Eurovision-segern fortsätter för Loreen.

Utländska och svenska kungligheter hyllade henne i natt – tillsammans med artisteliten.

– Du är fantastisk, sa Carl Philip till vinnaren.

Mitt i det hektiska schemat efter Eurovision-segern fortsätter sångerskanLoreen Talhaoui, 28, att hyllas. I natt var det kungligheternas tur att hedra vinnaren vid galan Bernadotte Art Awards på Grand Hôtel i Stockholm.

På plats fanns drottning Noor av Jordanien, drottning Farah av Iran, prinsessan Isabel av Portugal – och prinsCarl Philip. Senare, strax innan han lämnade hotellet före midnatt, skulle han få en pratstund med Loreen. Vid utgången pratade de om hennes känslor efter Eurovision-segern och folkfesten på Sergels torg som följde.

Tummen upp efteråt

– Du är fantastisk. Vårda din talang väl. Tack än en gång, sa Carl Philip till Loreen.

Något tidigare, strax före 23 uppträdde Loreen med tre låtar, varav den sista var ”Euphoria”. När Loreen var klar bad kvällens värdinna Marianne Bernadotte, 87, att hon skulle sjunga vinnarlåten igen – vilket hon också gjorde.

När Nöjesbladet träffade Loreen efter uppträdandet verkade hon upprymd och gjorde tummen upp.

– Det här var top notch. Verkligen toppen, säger hon.

”Jag älskar henne”

Två andra svenska artister som vet hur det känns att vinna Eurovision fanns också på plats för att hylla Loreen.

– Fantastiskt. Jag önskar henne all framgång. Hon är en spännande artist på alla sätt, säger Agnetha Fältskog, 62.

Även Carola Häggkvist, 45, firade Loreen:

– Jag älskar henne. Hon är en artist i tiden som fångar ögonblicket och är häftig. Väldigt duktig. Det kan säkert dyka upp möjligheter i jobb där vi möts, säger Carola.

Även Tommy KörbergPernilla Wahlgren och Lill-Babs stämde in i hyllnings­kören.

”Klok tjej”

– Hon sjunger bra. Det är en klok tjej som kommer att gå långt, säger Lill-Babs.

– Hon har ett säreget uttryck på scenen. Hon är personlig och karismatisk, säger Pernilla Wahlgren.

– Loreen är bra som fan. Det var inte så oväntat att hon vann, med tanke på alla de andra pisslåtarna som figurerade i Eurovision, säger Tommy Körberg.

Efter att Carl Philip lämnat Grand Hôtel fortsatte Loreen att mingla på galan.
Interview with me for Descubriendo Eurovision

Check out the interview with me for Descubriendo Eurovision! Click on the picture to read the spanish interview or read the english verision here under the photo. Thank you so much for the interview, it was really fun! :) ♥1º When and why you became a fan of Loreen?
I liked Loreen already last year when she sang "My heart is refusing me" in the 2011 Swedish Eurovision song contest (Melodifestivalen) trials, but it was probably when Loreen sang "Euphoria" in the first race 2012, that I fell for the song first. That same evening I went to youtube and watched lots of interviews with Loreen, and in that moment I totally falled in love with her personality! A few days after that I started the Loreen fanblog. In some ways she reminds me of myself, the way she thinks and her opinions in many things, I think that is why she attracted me as a person.

2º Emma, What do you feel when talk with Loreen in the airport?
I felt just wow.... I never thought in my dreams that I would get the chance to talk to her there at the airport, my hope was that I would be able to at least see a little bit of her, close. But suddenly I had the chance to speak to her, but I almost wasn´t able get any words out, I was so happy! haha! I think managed to say two words, Yes and thanks. haha! But when I walked up to her the second time (I forgot to get an autograph), it went much better, I came up a few more words! But it was a memory for life!


3º How are you after your operation?
I´ve had major surgery in both my knees, but It´s much better now, thank you! It still hurts a little, but the worst is behind me. Still a little hard to bend and stretch my knees. I do have 2-3 months of physiotherapy ahead of me, but after that I´ll be totally restored and ok.

4º Give me your opinion, where you think that celebrate ESC 2013? Malmö, Göteborg or Stockholm?
Stockholm of course! I live in Stockholm and it would be great to be the host of the 2013 Eurovision party! Stockholm is absolutely wonderful during spring time (and all other seasons too:-) And of course Stockholm is the capitol city of Sweden, therefore I think it would be natural to host the the Eurovision song contest finals here.
5º And finally Send a gretting to our followers of Descubriendo Eurovision.
Thank you for following and for loving Loreen and also many thanks and hugs to all of you guys and girls, for reading my blog! Continue to follow Loreen and my blog, and don’t forget to buy Loreens new album, coming this fall. Hope to see you at a Loreen concert sometime, hugs from Emma, ​​Loreen Talhaoui Fanblog - http://loreen.blogg.se!

Loreen "Euphoria" (Lyrics, video and music)


Why, why can’t this moment last forevermore?
Tonight, tonight eternity’s an open door…
No, don’t ever stop doing the things you do.
Don’t go, in every breath I take I’m breathing you…

Euphoria
Forever, ’till the end of time
From now on, only you and I
We’re going u-u-u-u-u-uuuup
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We’re going u-u-u-u-u-uuuup

We are here, we’re all alone in our own Universe,
We are free, where everything’s allowed and love comes first,
Forever and ever together, we sail into infinity,
We’re higher and higher and higher, we’re reaching for divinity.

Euphoria
Forever, ’till the end of time
From now on, only you and I
We’re going u-u-u-u-u-uuuup
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We’re going u-u-u-u-u-uuuup

Forever we sail into infinity,
We’re higher, we’re reaching for divinity…

Euphoria, euphoria
We’re going u-u-u-u-u-uuuup
Euphoria….
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We’re going u-u-u-u-u-uuuup
Euphoria, euphoria
We’re going u-u-u-u-u-uuuup

Take a walk on the wild side

Bild lånad från Loreens Facebook!
"Take a walk on the wild side", som Loreen skrev till den här bilden ♥

Loreen - Euphoria (Acoustic Version) live at Nobel Brothers Museum in Baku
Loreens Spelningsschema


Här nedanför ser ni alla Loreens spelningar som jag vet om just nu. Listan kommer att uppdateras så fort jag får reda på nya spelningar eller ny fakta. Ni får gärna tipsa mig om det är någon spelning jag har glömt, eller om jag har skrivit ut fel information någonstans i schemat. Kram och hoppas ni får någon hjälp tack vare det här :) ♥

10 Juni
RixFm festival
Plats: Kungsträdgården, Stockholm.
Tid: Kl 16:00
Köp biljetter här: Gratis.

 

17 Juni Moraeus Med Mera
Plats: Orsa.
Tid: ?
Köp biljetter här: ?

 
 

21 Juni MTV World Stage
Plats: Götaplatsen, Göteborg.
Tid: Kl 19:30
Köp biljetter här: Gratis.27 Juni Karlskogafesten
Plats: Torget, Karlskoga.
Tid: Ca Kl 18:00
Köp biljetter här: ?


28 Juni Sommartorsdagarna
Plats: Stora torget, Borås.
Tid: Kl 21:00
Köp biljetter här: Gratis!

 

28 Juni Sommartorsdagarna
Plats: First Grand Hotel, Hallbergsplatsen 2, Borås.
Tid: Kl 24:00
Köp biljetter här: HÄR!


 

29 Juni Västerås Cityfestival
Plats: Mimerscenen, Västerås.
Tid: Kl 20:00
Köp biljetter här: HÄR!

 


29 Juni Gatufest

Plats: Stora torget, Enköping.
Tid: Kl 18:00 (?)
Köp biljetter här: HÄR!30 Juni Kirunafestivalen
Plats: Kiruna
Tid: ?
Köp biljetter här: HÄR!


7 Juli Gatufesten
Plats: Scen Diös, Stora Torget, Sundsvall.
Tid: 18:30
Köp biljetter här: HÄR!
10 Juli Allsång på Skansen
Plats: skansen, Stockholm.
Tid: ?
Köp biljetter här: Gratis


13 Juli Hasslöfestivalen
Plats: Skärgårdsvallen, Fiskaregårdsvägen 66, Hasslö.
Tid: Kl 17:59
Köp biljetter här: HÄR!


14 Juli Victoriadagen
Plats: Borgholms idrottsplats, Borgholm.
Tid: Kl 18:30
Köp biljetter här: HÄR!


20 Juli
Fallens dagar
Plats: Trollhättan.
Tid: ?
Köp biljetter här: ?


21 Juli Vattenfestival 
Plats: Orsa
Tid: ?
Köp biljetter här: HÄR!


22 Juli Rockoff Festival 2012
Plats: Mariehamn.
Tid: ?
Köp biljetter här: HÄR!

 

25 Juli Malta
Plats: Malta Fairs and Convention Centre, Malta.
Tid: ?
Köp biljetter här: ?

 

 

26 Juli Helsingborgsfestivalen
Plats: Helsingborg.
Tid: ?
Köp biljetter här: ?


27 Juli Motala parken
Plats: Motala parken, Sjögatan 5, Motala.
Tid: Kl 20:00, insläpp tidigare.
Köp biljetter här: HÄR!27 Juli Hudikkalaset
Plats: Rådhusparken, Marknadsgatan, Hudiksvall.
Tid: ?
Köp biljetter här: HÄR!

 

11 Augusti Efterfesten
Plats: Ludvika.
Tid: ?
Köp biljetter här: HÄR!19 Augusti RixFm festival
Plats: Göraplatsen, Göteborg. 
Tid: Kl 16:00
Köp biljetter här: Gratis!19 Augusti 
Åbo slottsfestival 

Plats: Åbo. 
Tid: ?
Köp biljetter här: HÄR!24 Augusti Eksjö stadsfest
Plats: Stora torget, Eksjö.
Tid: 22:30
Köp biljetter här: HÄR!

 

12 September The annual charity concert for children
Plats: Hartwall Areena/Elämä Lapselle, Finland.
Tid: ?
Köp biljetter här: ?
Live broadcast: MTV3, Finland TV.

 

15 September SWR New Pop Festival
Plats: Germany.
Tid: 23:30.
Köp biljetter här: ?

 

20 September Popstars final
Where? Berlin, Germany.
Time? 8:15 pm
Buy tickets here: ?
Live broadcast: Pro Sieben, German Tv.
Live stream: HERE! 

 

22 September Symphony with stars 
Plats: Kyrkvägen 45, Mölnlycke.
Tid: 18:00.
Köp biljetter här: Min: 250 kr, Max: 450 kr.24 September
The Voice 12 
Plats: Tivoli Garden, Köpenhamn, Danmark.
Tid: 18.30 - 21:00
Köp biljetter här: ?12 Oktober
 
X Factor 
Where? Annexet, Stockholm, Sweden. 
Time? 8:00 pm
Buy tickets here: HERE!
Live broadcast: TV4, Swedish television.
Live stream: HERE!27 Oktober
 Invigning av Friends arena 
Plats: Friends arena, Sandviken.
Tid: ?
Köp biljetter här: HÄR!


7 December
Göransson Arena
Plats: Göransson Arena, Sandviken.
Tid: ?
Köp biljetter här: ?

 

30 Nov, 1 Dec, 6-8 Dec Julgalan
Plats: Friends Arena, Solna.
Tid: ?
Köp biljetter här: HÄR!


 

 


Loreen interview for BravoTv in Germany


Guitar chords - My heart is refusing me


Loreen - My heart is refusing me
Capo 2

Em D
I've been crushed beaten down
Am
And I'm frozen to the ground
Em D
Like a fool I've trusted you
Am
Still I'm hopelessly in love

C D
I never thought that I would be this helpless
Em Am
I can't believe I'm giving in for you
C D Em
I've been crushed, I've had enough

Am D
Now I wanna leave but I'm lost
Em
So now I can't break away
Am D 
Although I've made up my mind
Em
My heart is refusing me
Am D
(heeey yeaah eeeey eeeey)
Em
My heart is refusing me
Am D
(heeey yeaah eeeey eeeey)
Em
My heart is refusing me

Em D
Me for you, you for me
Am
It was us against them all
Em D 
But slowly it came to me
Am
What was underneath it all

C D
I never thought that you could be this reckless
Em Am
I can't believe you're doing this to me oh
C D Em
Strip me down I'm naked now

Am D
And I wanna leave but I'm lost
Em
So now I can't break away
Am D
Although I've made up my mind
Em
My heart is refusing me
Am D
(heeey yeaah eeeey eeeey)
Em
My heart is refusing me
Am D
(heeey yeaah eeeey eeeey)
Em
My heart is refusing me

C / Am D Em
heeey yeaah eeeey eeeey yeaaah

Am D
And I wanna leave but I'm lost
Em
Now I can't break away
Am D
Although I've made up my mind
Em
My heart is refusing me
Am D
(heeey yeaah eeeey eeeey)
Em
My heart is refusing me
Am D
(heeey yeaah eeeey eeeey)

Em D
I've been crushed, beaten down
Am  ( Em )
Still I'm hopelessly in love


Here you have the Guitar chords to Euphoria ---> HERE!

BBC Radio 1 Interview with Loreen (Video)


Ambra satte ljuset på Loreen

Foto: David Lundberg. Text: Markus West
Skulle man få svenskarna att lära sig jobbmoral så har Stockholm möjlighet att bli ett nytt Dansmekka, säger Ambra Succi, finlandssvensk dansare som gjorde koreografin till Loreen.

Ambra satte ljuset på Loreen

Finlandssvenska dansaren och koreografen Ambra Succi, 36, gör succé i Stockholm. Ambras samarbete med svenska schlagervinnaren Loreen lovprisas av branschen.
Ambra Succi har alltid gått sin egen väg. Hon började dansa först som femtonåring. Det är sent i en bransch där de flesta som vill nå framgång tar danslektioner redan i dagisåldern.

När Ambra väl hade gjort sitt val gick allting i rasande fart.

– Jag tog mitt pick och pack och reste ut i världen för att delta i workshops eller bara för att träna dans, säger hon.

Ambra, som har italiensk pappa och finlandssvensk mamma, bodde både i Italien och i New York innan hon 1997 landade i Stockholm.

Hon sökte till Balettakademin och kom in, men inte på årskurs ett som alla andra. Hon började genast på årskurs tre, någonting som var en sensation.

– Jag var väl hatad. Folk hade kämpat jättelänge, slitit hårt i förberedande klasser och lagt ner massor av pengar på sin dansutbildning. Så glider jag in direkt i årskurs tre. Jag fick dessutom bra betyg. Många tyckte att det hade gått för lätt för mig.

Dansare i Bounce

Redan under de första månaderna i Stockholm träffade Ambra de dansare som senare bildade Bounce Streetdance Company. Bounce var ett Stockholm baserat danskompani som friskt blandade dansstilar som locking, popping, breakdance och jazzdans. Bounce blev en succé som räckte i flera år.

– Bounce blev anledningen till att jag stannade kvar i Stockholm, säger Ambra.

När man nämner namnet Ambra Succi i Helsingfors är det inte nödvändigtvis Bounce som publiken tänker på. Ambra blev kändis i samband med musikalen Hype i början av 1990-talet.

– Hype var viktig för mig. Jättemycket var nytt för mig, men vi hade en jättebra regissör. Jag utvecklades sjukt mycket. Jag var så himla oerfaren. Hypes genomslagskraft var enorm. Det kom folk från Sverige för att se oss.

Två gånger Loreen

Ambra Succis samarbete med Lorine Zineb Noka Talhaoui, som är mera känd under artistnamnet Loreen, började i fjol. Ambra gjorde koreografin åt Loreen som deltog i Melodifestivalen med bidragetMy Heart is Refusing Me.

Det slutade inte så bra, men Loreen och därmed också Ambra Succi fick en andra chans. I år har Ambra gjort koreografi, samt skrivit bild- och ljusmanus till vinnarlåten Euphoria.

De två kvinnorna fann varandra direkt.

– Man ringer inte mig om man vill ha typisk schlager. Jag gör gärna någonting som sticker ut. Jag tar risker, utan några garantier. Jag gillar att utforska och det är viktigt vad jag står för. Loreen är likadan.

– Många hade sagt att Loreen är jättesvår att jobba med. Ingen kan prata med henne, fick jag höra. När jag sedan träffade henne fattade jag ingenting. Jag är precis lika flummig som hon, förmodligen. Vi tycker väldigt lika. Hon har väldigt hög ambitionsnivå. Det gillar jag.

Loreen satt ofta hemma hos Ambra i Rinkeby. De pratade om dans, scenkläder, belysning, ja precis allting. De vred på varje sten för att hitta rätta lösningar.

”Jordad, organisk”

Loreen är vacker och hon har en väldigt personlig röst.

– Hon är jordad, organisk. Tar man bort glittret och låter hennes talang komma fram så bli det bra. Glitter behövs bara för folk som inte kan sjunga.

Var hittade ni inspirationen?

– I En Geishas memoarer och Hero. Dessutom älskar jag asiatisk kampsport, så det blev mycket kampsport. Jag gillar kontraster, hårda kontraster, även med ljuset.

Loreen och Ambra repeterade i månader. Loreen är ingen dansare, men hon gjorde fantastiskt svåra grejer samtidigt som hon sjöng. Ambra insåg rätt snabbt att Loreen behövde en dansare, men Loreen var envis och ville testa sig fram utan dansare. I januari kom den amerikanska dansaren Ausben Jordan ändå med i produktionen. Ambra hade fått sin vilja igenom.

– Hon var envis och ville testa. Det uppskattar jag. Till slut insåg hon att det inte gick. Visuellt skulle det inte ha gått ihop med det som vi hör henne sjunga.

Ausben Jordan var ett perfekt val. Han kan dansa och han har prövat på kampsport. För Ambra var det livsviktigt att han är duktig på att lyfta och att han kan föra sig framför kameran.

– Jag ville att oberoende av vad som händer så skulle Loreen inte göra sig illa.

Finalen såg Ambra hemma hos en kompis. Det var jättenervöst. Efter segern var hon fruktansvärt stolt.

– Det blir nästan som om jag var hennes mamma.

Kommer du att satsa mer på koreografi nu?

– Jag känner mig inte klar på scenen. Jag har fått massor av solouppdrag efter Bounce, men jag saknar teamet. Jag är sugen på att starta ett eget kompani. Jag vill inte bli folks morsa. Jag vill inte se begränsningarna för att någon inte

vill jobba tillräckligt hårt. Jag vill inte hamna i boxen.

Ambra Succi driver också en egen dansskola i Stockholm.


Loreen Support Belgrade Pride


Loreen - World Stage i Göteborg

 

 


Loreen på gratiskonsert i Göteborg

Loreen är klar för MTV:s stora gratiskonsert World Stage i Göteborg i sommar. Schlager-EM-vinnaren får sällskap av Tove Styrke, som också är klar för konserten som äger rum på Götaplatsen den 21 juni.

Sedan tidigare är det känt att Nelly Furtado och rapparen BoB är klara för spelningen som sänds på MTV-kanaler över hela världen.

Stockholm TT Spektra
2012-06-05 10:20Get the look - Black outfit

Loreen Get The Look
 
 

 

ASOS platform heels
$68 - asos.com

 

Casadei peep toe pumps
$548 - thecorner.com

 

H M metal ring
£2.99 - hm.com

 

Roberto Coin gold bangle
$960 - nordstrom.com

 

Wool fedora
$30 - witchery.com.au

 

smycken.milasilver.se
2019 SEK - smycken.milasilver.se

 


"Guys... I'm in Ibiza"

Jag är så hemskt ledsen för så dålig uppdatering dom sensate dagarna! Jag har haft så mycket plugg nu på slutet, men idag var det sista dagen så nu kommer bloggandet igång igen :D KRAM! ♥

Loreen "Euphoria" Tv Total in Germany

♥ Click HERE or on the pictures to watch the video! ♥

Long interview with Loreen for P3 Star

Click HERE or at the picture to listen to the long interview with Loreen! ♥
Loreen. Foto: P3 Star

National jury Performance

Här kan ni se när Loreen sjöng inför Juryn innan finalen, det var då hon fick snö i halsen. Men Loreen gjorde en riktigt snygg räddning och fortsatte sjunga precis som om inget hade hänt :) ♥

Loreen om tryck och äkthet - SVD

♥ Click on the picture to watch the interview on english with swedish subtitles ♥

Loreen on iTunes right now


2:a i Irealnd

New facbook page

My other facebook for the fanblog disappeared... But i have a new one, Klick HERE or at the picture and LIKE! :) ♥

Loreen hyllar kronprinsessan Victoria på födelsedagen

Text från Aftonbladet.se, bild från cafe.se


RSS 2.0